劳力士3135是个好机芯,保养很轻松!
24回复

本帖最后由 总理表 于 2014-6-28 23:21 编辑
朋友拜托我的,今天正好分享。
拆开发现上次师傅手迹,藏在这里真的好隐蔽!

这次用到的镊子,每一把都有各自不同的使命。

既然是朋友的表,当然要尽力了,换个新发条!

拆洗、准备工作完毕,开始ing

先装自动

放好备用

接着机芯,轮系布局照一张。

继续。。。
由于劳力士采用传统中心轮输出动力提供给日历和显示时间,而二轮又采取偏中心布置,所以条盒轮除了带动二轮(条盒轮左边),还要多带动一个小的中心轮(在中心秒轮和小夹板的下面),致使现在的3135机芯启动性能不如老款1570及2824等机芯。按老一辈说法:发条上个一、二把,表就走起来说明机芯好。这种观点在3135上行不通!=_=

刚完成的基本机芯。

调节校准时间

组装好入壳

上好自动,轻松完成!


最后一点说明:下图是该表做好防油扩散并上好擒纵润滑油的照片。如果没有做防油扩散处理而直接点油,开始一段时间摆幅会很高,显得机芯状态很好。但走不了多久油会统统跑到擒纵叉宝石背面(照片反光部分),以及擒纵轮齿背面和上面,很快就流散了。这不利于机芯长时间稳定工作!而做过防油扩散之后一开始摆幅反而不会很高,因为油的吸附作用会消耗部分动力,就像这支。如果我用油针将擒纵部分的油滴引导到叉瓦石的背面,让油都流出工作面去,摆幅立马会上300,这都是做过试验的。所以光看摆幅高不高还不够判定一枚机芯的状况,还要结合很多情况来综合判断。是否有做防油扩散也是其中之一!


不知8500十数年后能否有这么好

照片拍的好
3135还是强大
随便用,随便修

老表迷pp 发表于 2014-6-29 07:09


照片拍的好
3135还是强大
随便用,随便修
谢谢!
如果能用上新的硅游丝就更好了,期待早些普及。

蓝铌已经基本普及了
硅估计还要等个三几年

老表迷pp 发表于 2014-6-29 07:26


蓝铌已经基本普及了
硅估计还要等个三几年
不知会否直接推出个硅游丝的新机芯来

这是好帖,学习拜读加推荐!

总理表 发表于 2014-6-29 09:51


不知会否直接推出个硅游丝的新机芯来
今年的女表不是已经有了吗
我估计会普及

好手艺,关键机芯也好。
好奇,摆轮上的手写日期,是劳服师傅写的吗?

左手牵右手 发表于 2014-6-30 09:50


好手艺,关键机芯也好。
好奇,摆轮上的手写日期,是劳服师傅写的吗?
摆陀上的字当然不是劳服写的,应该是个人留下的印迹

劳力士服务中心会把摆轴换掉,我看过他们有个大玻璃瓶子,里面都是旧的摆陀轴。

老表迷pp 发表于 2014-7-1 20:37


劳力士服务中心会把摆轴换掉,我看过他们有个大玻璃瓶子,里面都是旧的摆陀轴。 ...
香港劳服?

De vele vruchtenbomen en de door ons gestarte olijfboomgaard gebruiken we mede voor onze promotie. De verdachten zijn drie jonge Italianen,solar lights for outdoor, onder wie een minderjarige. Overdag liggen de temperaturen tussen min 2 en min 6 graden. Strategie-ETF's volgen veelal een speciaal voor de strategie ontwikkelde index,solar light, de zogeheten strategie-index. Bilal wordt kwaad op Lucas omdat hij een geheim verklapt heeft.
De kap sluit automatisch en kan zelfs met de afstandsbediening geopend en gesloten worden. Vera Bergkamp zou volgens mij verfrissend zijn,colored solar lights, maar of ze sterk debatteert kan ik me zo snel niet voor de geest halen. Ik was te moe om ruzie te maken die dag,solar lights for garden, maar het was nog lang niet over. "Het is niet de bedoeling voor iedere ondernemer een social media strategie op te zetten,outside solar lights, maar we kunnen wel een helpende hand bieden bij de ontwikkeling ervan. Daarentegen hadden 19 mannen (15%) en 2 vrouwen (5% procent) een overschot aan ijzer in hun bloed.
Suri Cruise 4 nog steeds met fopspeenKatie Holmes en haar dochtertje werden in Vancouver op de foto gezet. De campagne mee tegen ALS start morgen. Bekende producties van de laatste jaren zijn onder meer de musicalsHairspray,solar lights for garden,Toon enSound of Music. 'Als Kongo op de schoolbank wil' daalt af naar de werkvloer,colored solar lights, naar het micro-historische niveau,best solar lights for yard, en vertelt over een essentieel stukje koloniale geschiedenis. Dat leidde tot een verdenking tegen Ebdon.
De voedende bestanddelen komen uit Dove's Fibre Active Technology aangevuld met verschillende soorten oliën en proteïnen. Het team van Arsène Wenger had geluk toen Hyypia in de 31e minuut het eigen doel trof. Gedeeltelijk verboden. Die maakt bouwen van nieuwe en uitbreiden van bestaande bedrijfsgebouwen er krankzinnig duur. Voor de invoering van de nieuwe rekenrente moest worden gerekend met de marktrente,solar lights outdoors, die momenteel heel laag staat,solar lights for yard, waardoor de dekkingsgraden van de pensioenfondsen waren verslechterd.
de zijn weer eens vrij"Mam,solar lighting system," vroeg de huispuber jaren geleden toen hij nog slechts een huissmurf was,best solar lights for yard, "mag ik op zeilkamp? Welk huis je kan veroorloven hangt voornamelijk af van wat de maximale hypotheek is dat je kan lenen. Bij ieder recept wordt uitgelegd waarom het een plaatsje in dit kookboek verdient. De NZa houdt toezicht op het declareren van de juiste prestaties. Er hoeft niets te gebeuren,solar light, niets te veranderen.
Dit door wat er allemaal gebeurt is. Aardbevingseffecten zijn daarin nog niet eens meegerekend. Volgens Traa zijn in het verleden te positieve vooruitzichten voor Griekenland gesteld. 1998 - Volkswagen Golf IVOpnieuw een spannende strijd,outdoor solar lighting, maar niet voor de nummer een. Waarom dan een vraagteken in de titel?

到处总有机器人帖。嗨~

赞!

我也好想学成这么一门手艺噢

这样看零件不多阿

前面的师傅为什么要写字呢,挺搞的

好贴,来学习的

这个帖子好,学习了好多。